tiistai 15. helmikuuta 2011

K-halli Heikkilän täyslihanakit

Tänään ei oikeastaan mikään ole sujunut. Heräsin aamulla nokka tukkoisena, kurkku karheana flunssan kourissa. Ulkona pakkanen paukkuu, eikä senkään puolesta lenkkeilystä tule mitään. Pienet pyrähdykset pihapiirissä eivät riitä aktivoimaan Riesoja. Jotain siis pitää keksiä.
Riesahan on tottelevainen ja oppiva koira, mikäli palkkio on suhteessa pyydettyyn tehtävään.
Palkkioksi käy yleensä ruoka, ahneita kun nuo molemmat ovat. Mutta yksi on ylitse muiden:
K-halli Heikkilän täyslihanakit! Niitä saa ostaa Laitilasta, sieltä, missä Kukko-olut pannaan alulleen ja sudet ulvovat metsän laidalla.
Kiitoksia kollegoille herkkujen kotiin kuljetuksesta!

Meidän Nelli, joka yleensä nukkuessaan vaipuu sellaiseen koomaan, ettei mikään tai kukaan saa Nelliä hereille, havahtuu jokaiseen jääkaapin narahdukseen, jos jääkaapissa on Heikkilän täyslihanakkeja.
On hienoa nähdä, miten molemmat Riesat menevät maahan käskystä, voisin sanoa, samalla sekunnin sadasosalla ja pitävät kontaktia yllä.



"Vilin juttu" on esineiden etsiminen. Yleensä etsittävänä on tennispallo. Riesat odottavat eteisen lattialla makuulla ja joku piilottaa pallon. Käskystä "etsi" molemmat Riesat rynnistävät kilpaa etsimään palloa tai mikälie onkin piilotettuna. Nelli kyllästyy nopeasti, kulkee huoneet läpi ja jos ei löydä palloa, luovuttaa.
Vili ei anna periksi. Etsii ensin lattiatasot, mikäli ei löydä palloa, siirtyy huonekalujen päälle. Nuuskuttaa melkoisella äänellä ja poukkoilee sohvalta nojatuolille. Tekee tosissaan työtä.
Yleensä se on Vili, joka pallon löytää.
Voisihan noille opettaa jotain hyödyllistäkin?

2 kommenttia: