sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Ilmassa on lupaus keväästä. Aurinko paistaa ja sulattaa lunta katoilta, räystäät tippuvat vettä.
Olemme käyneet meren jäällä riesojen kanssa. Nelliä outo ja uusi reitti innostaa, Vilillä ei reitillä ole mitään väliä.
Perjantaina kävelimme kauas merenjäälle ja päästimme koirat irti. Jäälle on aurattu luistelubaanoja ja siellä riesojen oli helppo revitellä.
Jopa Nelli sai itsensä uskomattoman kovaan vauhtiin. Riesat juoksivat kuin hevoset raviradalla. Voi sitä elämän riemua.

Tänään ulkona liikkuminen olikin jo paljon hankalampaa. Sulanut lumi oli jäätynyt liukkaaksi karpaksi tien pintään. Riesojen kanssa pitää olla tarkkana, ettei tassut mene rikki karppaisella lumella. Itse kävelee liukkaalla kelillä vaikeasti kuin ankka. Ne liukuesteet kun roikkui eteisen naulassa.

Kävimme myös mailla katsomassa miten kevät siellä etenee. Hanki ei enää kanna edes riesoja. Nellille eteneminen hangessa oli vaikeampaa ja neiti jäikin välillä jumiin hankeen. Vili osaa haroittaa varpaitaan enemmän ja pitää yllä niin kovaa vauhtia, että pysyy pidempään hangen päällä. Meillä kaksijalkaisilla ei ole mitään asiaa aurattua pihaa pidemmälle.

Tänään aamulla mieheni huomasi, että vanha tuttumme käpytikka on taas palannut lähistöllemme. Hangella näkyy pieniä jälkiä, myyrätkin ovat kaivautuneet esiin hangen keskeltä. Talomme vieressä on iso oja, jonka pohjalla virtaa jo vesi. Riesat vetävät innokkaana ojaa kohti, mahtaa sieltä nousta mielenkiintoisia tuoksuja.
Ketut ( cityketut) käyvät pyydystämässä myyriä tästä ojasta. Viime keväänä kiima-aikaan pari kettua eksyi makuuhuoneen ikkunan alle selvittämään välejään. Heräsimme ääniin, joita oli melko vaikea tunnistaa. No, Nelli tunnisti ja aloitti melkoisen painostuksen. Nellin olisi pitänyt sillä sekunnilla päästä ulos ja kettujen kimppuun.Meteli oli melkoinen, niin sisällä kuin ulkonakin.

Mailla huomasimme, että jo toistamiseen tänä talvena, kettu oli käynyt navettarakennuksen katolla. Navetta toimii tällä hetkellä kesämökkinämme. Vili yritti lähteä jäljen perään ja sain kuin sainkin pojan pois. Olisi jätkä tullut lumen mukana katolta alas. Se mitä kettu katolta etsi, jäi arvoitukseksi.






Valitettavasti ketun jäljet eivät näy kuvasta, kun aurinko häiritsi kuvaamista.



Pikkulinnut ovat aloittaneet konserttinsa. Ilmassa on selvästi lupaus keväästä.
Sen kunniaksi leivoin Genovalaista focacciaa. Hyvää tuli.


Valkoinen koira valkoisella hangella on haastava kuvattava. Parempi kamera ja parempi kuvaaja voisi auttaa.

Nellin mielestä puussa oli ihan varmasti joku. Todellisuudessa oksat hankasivat toisiinsa ja pitivät narisevaa ääntä. Tai sitten siellä oli joku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti