maanantai 1. elokuuta 2011

Kesävieraita

Kesä kuluu hurjaa vauhtia. Olemme viettäneet paljon aikaa mökillämme Luonnonmaalla. Riesat nauttivat maaseudun rauhasta. Kuumalla ilmalla lenkkeily ei oikein maistu kenellekään, joten Riesat voivat viettää aikaansa omassa vankilassaan. Siellä on varjoa ja sieltä voi vahtia mökkitietä ja kulkijoita.
Riesathan joutuvat tyytymään hihnalenkkeihin vielä elokuun 20 päivään asti, jolloin koirien irtipitokielto päättyy.

Olemme jo pitkään pohtineet maalla, millaisia vierailijoita nurkissamme liikkuu. Päätimme virittää riistakameran ja laittaa paikalle hieman ruokaa houkutukseksi. Ajattelimme saavamme lähinnä yökuvia aikaiseksi, mutta yllätykseksemme saimmekin mukavia otoksia päiväsaikaan käyneistä vieraista.

Ei ihme, että Riesoilla olisi niin kova hinku metsään!

Tässä  kuvassa supikoita on saapunut lounaalle ( kello 11:16:55)

Supiokoiria osasimme odottaakkin. Lähimetsästä löytyy monta supikoiran vessapaikkaa reviirimerkkinä ja jonkinmoisia polkujakin on ilmestynyt heinikkoon.

Tämä vieras pääsi kuitenkin yllättämään meidät kaikki:


Ystävämme Näätä on saapunut vähän myöhäisemmälle aamiaiselle. Harmiksemme kaveri ei mahtunut kokonaan kuvaan.





Nämä kaverukset viettävävät kesäyötä näin romanttisissa merkeissä.

Metsästä on kantautunut myös ihmeellistä haukuntaa. Epäilimme ensin jonkun irtokoiran liikkuvan lähistöllä, mutta saimme näköhavainnon liikkujasta. Kaurispukki vartioi reviiriään ja hääti paikalle pyrkivän nuoremman uroksen pois. Harmi, että kamera ei ollut valmiina. Kaunis pukki, toivotaan, että morsian löytyi ja pariskunta onnistuu jatkamaan sukua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti